U bevindt zich hier: Cambodja Siem Reap  
 CAMBODJA
Phnom Penh
Siem Reap
Angkor Wat
Killing Fields
Sihanoukville

SIEM REAP
  

Ten noorden van het Tonle Sap-meer en 314 km van de hoofdstad Phnom Penh ligt het stadje Siem Reap, het centrum van Cambodja. De vruchtbare grond en ingenieuze irrigatiesystemen legden de basis voor de prachtige tempels van Angkor. Het tempelcomplex van Angkor Wat ligt op enkele kilometers afstand.

Die oude glorie is er niet meer; Siem Reap doet aan als een stoffig provinciestadje. Jarenlang was het nauwelijks toegankelijk, vlakbij had de Rode Khmer het voor het zeggen, ook voor en na de periode (1975-79) dat ze het land regeerde. De laatste jaren ontwikkelt Siem Reap zich snel, vooral als dienstencentrum voor het toerisme. Siem Reap is bereikbaar per vliegtuig vanuit Phnom Penh en enkele steden in de regio (o.a. Bangkok en Singapore). De weg van Phnom Penh verbetert voortdurend en is tegenwoordig veilig. Ook per boot is Siem Reap goed bereikbaar


 
 

Siem Reap betekent "Siamezen Verslagen", niet zo’n tactvolle naam voor een plaats vlak bij de grens met Thailand. Bovendien had het weinig gescheeld of Angkor was definitief in Thaise handen gevallen . Toen de Siamezen in de 15de eeuw Angkor veroverden en de Khmers naar het zuidoosten trokken, raakten de tempels in de vergetelheid.


 

De meeste toeristen komen uitsluitend voor de tempels naar Siem Reap, maar er is meer te zien rond dit stadje. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Prek Toal, een vogelreservaat in het Tonlé Sap-meer.


 

Twee kilometer ten noorden van Siem Reap ligt het Land Mine Museum. Het is opgezet door een man die op z’n eigen houtje landmijnen ruimde. Het museum vraagt geen toegangsgeld, maar donaties zijn welkom. Het museum fungeert ook als opvanghuis voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van ontploffende landmijnen.


 

Exepedia: Hotels in Siem Reap


Links

Cambodia Travel Guides
Siem Reap: Hotels, restaurants, bars, maps, Angkor guide, getting there...
 
Tripadvisor  Lonelyplanet