U bevindt zich hier: Vietnam Ca Mau  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

CA MAU
 

Ca Mau is de laatste provincie op de zuidpunt van de Mekong Delta, 360 kilometer van Ho Chi Minh City. De meerderheid van de bevolking in deze provincie is Kinh en Khmer-Vietnam 's huidige premier, Nguyen Tan Dung, is er geboren en getogen.
Deze kleine gemeente van 10.000 zielen is gezegend met vruchtbare grond, een netwerk van kanalen en de natuurlijke hulpbronnen van de zee en in het bos. Het is beroemd door de groene mangrovebossen en vogelreservaat. Het is dus een ideale plek voor eco-toerisme, aangezien het vrijwel vrij van het massatoerisme.

U Minh Forest is een mangrovebos dat het grootste deel van de Ca Mau provincie bestrijkt. Het bos bestaat uit moerassen van langbenige mangrove bomen, dieren, insecten en andere micro-organismen. Het ecosysteem is hier het beste in Vietnam. Het is ook de thuisbasis van een groot aantal tropische vogels die gespot kunnen worden in de Ngoc Hien Bird en Dau Roi vogelreservaat.

Helaas is de Mekhong Delta een goede broedplaats voor muggen, vooral tijdens het regenseizoen. Zorg ervoor dat je een insectenwerend middel meneemt wanneer je naar deze regio reist.
De beste manier om naar te gaan Camau is met de bus of de auto van Mien Tay busstation in Ho Chi Minh - Ca Mau is ongeveer 179 kilometer ten zuiden van Can Tho.
De Ho Chi Minh - Ca Mau reis met de express bus duurt ongeveer 8 uur. Momenteel zijn er een 3-sterren hotel en meerdere kleine hotels in Ca Mau stad. De beste tijd voor een bezoek Ca Mau is tijdens het droge seizoen, dat begint van november tot april.