U bevindt zich hier: Vietnam Vung Tau  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

VUNG TAU
 

Begrip 'verankering' in de Vietnamese taal, Vung Tau was een drukke internationale haven in de loop van de 4e en 15e eeuw. Later werd het een belangrijk steunpunt voor het Australische en Amerikaanse leger tijdens de Vietnam-oorlog. Tegenwoordig is het een gerenommeerde badplaats, vol van zon, zand en zeevruchten.

Vung Tau is een kapitaal van Ba Ria - Vung Tau, 125 kilometer ten zuidoosten van Ho Chi Minh. Het is beroemd om zijn uitgestrekte zandstranden, in het bijzonder Terug Beach dat zich uitstrekt meer dan 10 kilometer. Hoewel de stad is populair onder toeristen Saigon, heeft gezien een toenemend aantal buitenlandse bezoekers onlangs. Het is ook de thuishaven van een van de beste golfbanen van Vietnam cursussen.
Hotel accommodatie varieert van luxe vier-sterren hotels tot pensions. Velen van hen zijn geconcentreerd op de Back en Front Beach Beach. Andere stranden zoals Pineapple Beach en Mulberry Beach zijn klein en veilig om te zwemmen, terwijl Nghinh Phong Beach zijn geschikt om te surfen. De ongerepte en prachtige Hai Long Beach, 14 kilometer van Vung Tau centrum van de stad, ligt langs de Lange en Chau Chau Vien Mountains. Het strand heeft vele zandduinen en faire Slop, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen.

Binh Chau Thermal Springs
ligt op ongeveer 70 kilometer ten westen van de stad Vung Tau, Binh Chau Thermal Springs beslaan een oppervlakte van een vierkante kilometer dat de bronnen functies meren en vijvers met elkaar verbonden door ondergrondse reservoirs van mineraalwater uit 70. Het gebied is inderdaad een deel van een beschermd gebied dat ook bossen meren, kustlijnen en. Het warme water uit de bronnen wordt aangenomen dat waarden geneesmiddelen voor de behandeling van huidziekten en reuma.

Con Dao Island
Vroeger gebruikt als gevangenis tijdens de Franse koloniale tijdperk en de Amerikaanse Oorlog, Con Dao Island is nu een nationaal park, dat beschikt over een uitgebreide graslanden bos en 14 eilanden omvat de oceaan en de kust ecosystemen zoals mangrovebossen, koraalriffen en de zee.
Het park is een van de weinige plaatsen in Vietnam, waar doejong, zeeschildpadden en dolfijnen gespot kunnen worden. Bovendien, de eilanden rond Con Dao zijn huis naar verschillende soorten van koraalriffen. De belangrijkste eiland heeft een bevolking van 5.000 vriendelijke eilandbewoners. De beste tijd voor een bezoek Dao Island Con begint van maart tot juni, als de zee kalm is en het water helder is. Sommige stranden zoals Dam Trau, Hang Duong en Phi Yen zijn populair onder vakantiegangers die hier komen om te ontspannen en te genieten van de warme temperatuur.

Thich Ca Phat Dai
Thich Ca Phat Dai is de naam van een 19-meter hoge pagode in een tempel in Vung Tau City. Bezocht door boeddhistische pelgrims, de tempel bevindt zich ook een groot wit standbeeld van Sakayamuni gezeten op een lotus-vormige sokkel. De tempel is open van 6 uur tot 6 uur.

Een Son Tempel
Een gedenkteken tempel op Con Son Island voor de kust van Ba Ria, de tempel werd gebouwd in 1783 ter ere van Lady Phi Yen, de vrouw van keizer Gia Long. De legende wil dat Phi Yen werd gevangen gezet door haar echtgenoot koning die dacht dat ze een verrader was. Nadat ze uit de gevangenis, kwam ze erachter dat haar jonge zoon overleed nadat hij naar de zee gegooid door zijn eigen vader na spoorde hem aan om zijn moeder vrij. Ze woonde in een dorp en ontfermde zich over het graf van haar zoon. De dorpelingen de tempel gebouwd ter nagedachtenis aan haar na haar dood. De oorspronkelijke tempel werd beschadigd door het Franse leger in 1861, maar herbouwd in 1958.


Hotel Vung Tau