U bevindt zich hier: Vietnam Ninh Binh  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

NINH BINH
 

Ninh Binh is bekend voor mooie rijstvelden die worden omringd door kalkstenen rotsen uitsteken. Slappe was zoals "Halong Bay in de rijst velden", deze provincie is ongeveer 2 uur rijden (91 kilometer) ten zuiden van Hanoi. Het is ideaal voor een dagtrip vanuit Hanoi naar oude tempels te bezoeken en een leisure boottocht langs de serene rivier.


Tam Coc Bich Dong grotten en Pagoda
Tam Coc grot is een verzameling van mooie grotten verborgen in de kalkstenen heuvels in Hoa Lu District, 11 kilometer van Ninh Binh stad. Het gebied rond de grotten heeft een spectaculair landschap van een lange serene rivier, hoog oprijzende bergen, rijstvelden en groenblijvende puntjes op de lokale gemeenschappen.
Op twee kilometer van Tam Coc Bich Dong grotten Pagode. Gebouwd op Ngu nhạc Mountain, het heiligdom is verdeeld in drie niveaus: Ha Pagoda (lagere pagode), Trung Pagoda (midden pagode), en Thuong Pagoda (bovenste pagode). De locatie voor de pagode is gekozen na twee monniken waren gecharmeerd van het uitzicht op de rivier en de bergen. Het standbeeld van een beroemde Vietnamese geleerde is gebouwd op de top van de berg met uitzicht over het gehele landschap van Hoa Lu City.
Tham Coc grotten zijn toegankelijk met de auto, maar de meeste bezoekers kiezen voor een ontspannen boottocht, die is het hoogtepunt van de reis naar Ninh Binh.

Dinh en Le Tempels
Dinh en Le tempels bevinden zich in Truong Yen Ha Village, 13 kilometer van Ninh Binh stad. De twee aparte religieuze monumenten liggen op 500 meter afstand van elkaar.
Inderdaad, de twee tempels hebben dezelfde architectonische vormgeving. Ze verschillen alleen in grootte en sommige details - Dinh Tempel is een beetje groter. Binnenkant van de tempels zijn standbeelden van koning Dinh Tien Hoang - de oprichter van een oude Vietnamese Koninkrijk stamt uit de late 10e eeuw - en zijn royalty's. Gebouwd in de vorm van een Chinees karakter, zijn de tempels verdeeld in drie delen, namelijk Bai Duong, bestemd voor de gemeenschap, Thien Hoang, ter ere van mandarijnen en Chinh Cung, een zaal die huizen een standbeeld van koning Dinh Tien Hoang. De ingang van de tempel, genaamd Ngo Mon, beschikt over een royale stenen bed met Nghe (een mythisch dier) staan aan beide kanten.

Truong Yen Festival
Ninh Binh is ook bekend voor vrolijke en gezellige feest genaamd Truong Dinh Yen Festival of Kings Tempels-Le Festival. Het evenement, dat plaatsvindt op de 10e van de derde maanmaand (februari), wordt gehouden om een invasie te herdenken de verdiensten van koning Kinh Tien Hoang Wie was de oprichter van Dai Co Viet Koninkrijk en Le Dai Hanh King die streden tegen vreemde valuta.
Het festival draait om Dinh en Le Temple, waar de meeste activiteiten en ceremonies, zoals water processies en traditionele spellen zijn uitgevoerd. Honderden mensen gaan naar de tempel om respect te tonen aan de koningen door het verbranden van Joss stokken. Het evenement vindt normaliter plaats voor drie dagen en eindigt met volksdans, een demonstratie van het oude slagveld, en vuurwerk om de Buffalo Cave, in de buurt van de Ma-Yen Mountain.