U bevindt zich hier: Vietnam Hai Phong  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

HAI PHONG
 

De kustprovincie van Haiphong is ongeveer 102 kilometer ten noordoosten van Hanoi. De provincie is een van de belangrijkste havensteden van Vietnam voor eeuwen. Momenteel is de derde grootste stad na Ho Chi Minh en Hanoi. Naast havens en vrachtschepen, de stad heeft vele interessante plaatsen die toeristen trekt een groot aantal lokale en vreemde valuta. Het is ook een punt van vertrek voor de World Heritage Site van Halong Bay.

Attracties

do Son Beach
ligt ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van Haiphong, do Son is een klein schiereiland met een lang zandstrand in de schaduw van sandelhout bomen en omringd door pijnbomen heuvels. Het werd beroemd gemaakt door de Franse expats en Vietnamese elites die het strand bleek het in een zomer-resort in de vroege 20e eeuw. Een zomerverblijf van de laatste koning van Vietnam is hier ook gevestigd. Tegenwoordig is het strand verwelkomt toeristen uit alle hoeken van het land. In de zomer krijgt het druk met lokale toeristen.

Nghe Temple
Zodra een klein heiligdom, tempel werd herbouwd en werd Nghe een spirituele heiligdom in 1919. De tempel is gewijd aan Le Chan, een vrouwelijke generaal van de Trung Zusters 'opstand (40-eeuwse 43e). Le Chan oprichter van An Bien dorp, die later werd Haiphong. De tempel ligt in de stad nabij de stadsschouwburg. Het bevat stenen olifanten, paarden steen, steen versierde bedden en standbeelden.

Du Hang Pagode
Du Hang Pagode is een van de oudste pagodes in Haiphong. De pagode werd voor het eerst gebouwd in het begin van de Le-dynastie (+980-+1,009). Het is sindsdien een aantal renovaties in de afgelopen eeuwen en vermeld als een historische plaats. De 3-tier dak Chinese stijl pagode vertoont een aantal interessante voorwerpen uit het verleden, zoals Boeddha beelden, gongs, een gebedenboek, een oude boeddhistische script en traditionele Vietnamese meubilair.

De historische site van Kenh Trang
ligt 20 kilometer ten oosten van de stad Haiphong, Trang Kenh is een natuurgebied van kalksteen bergen, prachtige grotten en uitgestrekte meren. Het gebied wordt verondersteld geleden een grote nederzetting van oude mensen hier die leefde 4000 jaar. Tussen de jaren '40 en '50, werd het gebruikt als een basis van Haiphong civiele en militaire troepen tijdens het verzet tegen de Fransen.
Het landschap van Trang Kenh bestaat uit talrijke kalksteenheuvels - lijkt op die welke in Halong Bay - en een aantal vreemde grotten. Onder hen is de grot, die een stenen huizen uitgehouwen beeld van een van de prominente Vietnamese koningen genaamd Hung Vuong. Veel kleine tunnels en zoet water stromen zijn ook gevonden in deze 18 meter hoge grot.

Cat Ba Island en het Nationale Park
Waarschijnlijk de meest bezochte site in Haiphong, Cat Ba Eilanden is inderdaad een archipel van meer dan 360 eilanden en een deel van Cat Ba National Park. Het park heeft een oppervlakte van 200 vierkante kilometer van de bossen en mariene gebieden.
Liegen over 150 km ten oosten van Hanoi, het park is het thuis van 600 soorten van planten en een diversiteit aan wild zoals wilde witkoppigen langoeren, herten, gele aap en makaken, om een paar te noemen. Het heeft de grootste oppervlakte aan tropisch oerwoud in Vietnam. Het park beschikt over de topografie van torenhoge kalkstenen bergen - een van hen bereikt 322 meter boven de zeespiegel - grotten en witte poederachtige stranden.
De eilanden zijn populair onder de lokale toeristen en kan druk zijn tijdens het weekend. Echter, veel van de rustige afgelegen stranden, zoals Cat Trai Gai, Duong Gianh Hien Hao en zijn altijd beschikbaar in veel van de kleine eilandjes. Naast de stranden, kunnen reizigers huren van een motorfiets op tour rond het eiland of neem rondleidingen in grotten en andere eilanden. Er zijn veel badplaatsen en guesthouses op de belangrijkste eilanden die zich op buitenlandse toeristen. De reis van Hanoi naar Haiphong ferry terminal (Binh Port) is ongeveer 2 uur met de bus. Neem dan nog een een-uur durende rit op een ferry naar de belangrijkste Cat Ba Island.