U bevindt zich hier: Vietnam Phan Thiet  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

PHAN THIET
 

De hoofdstad van de provincie Binh Thuan, Phan Thiet is ongeveer 190 kilometer (ongeveer 3 uur rijden) ten noorden van Ho Chi Minh City. Het is gelegen langs Phan Thiet rivier die stroomt naar de Chinese Zee. De stad kan zijn bekend als een stad die vissen stranden produceert goede kwaliteit vis saus maar de charme ligt tegenwoordig op wit fijn zand. De stad biedt een paar attracties zoals een golfbaan, stranden en een vissersdorp. Echter, de meeste vakantiegangers het hoofd tot een kleine kustplaats genaamd Mui Ne.

Mui Ne is een klein strand plaatsje ongeveer 22 kilometer ten oosten van Phan Thiet. De stad heeft de reputatie van de lange zandstranden met palmbomen omgeven stranden die zich uitstrekken voor mijl langs de Zuid-Chinese Zee. De meest comfortabele manier om naar Mui Ne is met de auto van Ho Chi Minh - de weg is in goede staat met een verscheidenheid aan hotels en restaurants verstrooiing onder de vissersdorpjes langs de weg. Ondanks de toenemende populariteit en de sterk toegenomen resorts, de meeste van de stranden van Mui Ne worden beschouwd als zuiver en exotisch.
Naast zonnen en zwemmen, de stad heeft andere interessante bezienswaardigheden, zoals de duinen, de Fairy Spring en de historische ruïnes van Cham Tower. De eerste plaats is een groot gebied van zand heuvel die strekken zich uit langs het strand, terwijl de tweede is de beek die stroomt door de duinen. De Cham Tower, plaatselijk bekend als Thap Poshaknu, is een van de meesterwerken van Cham Rijk die floreerde tijdens de 8e eeuw. Deze torens zijn Hindoe op een kleine heuvel die de hele stad heen kijkt.
Mui Ne is niet te groot om te voet verkennen, maar als je wilt gaan naar deze plaatsen hierboven vermeld, moet u overwegen het huren van een fiets of motorfiets.