U bevindt zich hier: Vietnam Danang  
 DANANG
Bezienswaardigheden
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

DANANG
 

Danang is de grootste stad van Vietnam vierde, gelegen in de centrale regio. Omringd door cultureel erfgoed ter wereld in Hue en Hoi An (mijn zoon), Danang wordt vaak aangeduid als "Saigon van het Noorden '. De reden van dit cliche ้ is gewoon omdat het de diepzeehaven stad in het midden van de serevs land dat als de economische hub tussen het noorden en het zuiden. De schilderachtige uitzicht van de stad de twee bruggen van de grandioze, Song Han Bridge en Nguyen Van Troi Bridge, geeft goed van de bloeiende economie van deze kuststad.
Geografisch, Danang markeert het einde van de tropische zone in het noorden en biedt een aangenaam klimaat het hele jaar door. De stad is gelegen aan de westelijke oever van de Han-rivier in parallel met de lange, dunne strook land aan zee, aan de oostzijde. Boven, in het noordelijke uiteinde van de oostelijke oever, Tien Sa Port en Monkey Mountain, terwijl het noordelijke uiteinde van de Westelijke Jordaanoever is de Baai van Danang met Thanh Binh en Nam Beach O Beach omarmen het westen van de baai.
De zee is goed voor het hele jaar door zwemmen vooral in de zomer van mei tot augustus omwille van het milde golf, de watertemperatuur en het team dat werkt van 5u tot 8pm iedere dag waarborgen van de veiligheid voor toeristen te beschermen. Andere activiteiten hier zijn vissen, waterskiën, duiken en zeilrace. De meeste stranden zijn gemakkelijk bereikbaar door middel van vervoer.
Afgezien van de stranden, Danang beschikt ook over andere vormen van toeristische attracties: Danang Kathedraal, Caodai Temple, Tam Bao Pagoda, Pho Da Pagode, Cham Museum, Hai Van Pass en Marble Mountain
Attracties
Strand O Nam
Nam O strand ligt 17 km ten noordwesten van Danang stad. Van Nam O strand, kan een ritje op een boot naar het westen Cu De rivier als een ecologische tour om het district te bezoeken minderheid mensen in Hoa Bac, Hoa Vang.
Bac Mijn An Beach of China Beach
Bac Mijn An Beach of China Beach is gelegen op 7 km ten zuidoosten van Danang City. Het is ook bekend als China Beach. Aan het einde van verdere dit strand is mooiste Resort Danang van de stad Furama Resort. Er is echter ook een breed scala van accommodaties voor alle soorten toeristen.
Mijn Khe Beach
De 900-meter lange Mijn Khe strand is het meest drukke strand en populair onder de lokale bevolking. Amerikaanse soldaten bezetten een deel van het strand vóór 1975. Ze gebouwen die iets voor hun ontspanning en amusement. Nu het strand is uitgerust met handige voorzieningen, zoals zoet water bad service, parasol, restaurants, luxe villas aan zee, resorts en hotels. Er is ook gemakkelijk bereikbaar vanuit het westen bank via Song Han Bridge.
Hai Van Pass
Van Hai is de hoogste pas van het land en de laatste uitloper van het Truong Son assortiment dat reikt tot aan de zee. Een van de Vietnamese geleerde in de 17e eeuw beschreven dat de Hai Van wolken zijn voet heeft staan in de zee en de top bedekt met. De pas fungeert ook als een grens tussen Thuan Hoa en provincies Quang Nam.
Op de top van de pas zijn de overblijfselen van een versterkte poort die nu begroeid met mos. De poort waarmee de provincie Thua Thien is beschreven met de drie woorden "Hai Van gate" en de andere poort naar beneden op zoek naar de provincie Quang Nam is gegraveerd "de meest grandioze gateway in de wereld".
Hai Van betekent wind en wolken. Winden als een kudde paarden galopperen een aantal mijlen, als wolken gieten uit de hemel. Op de top van de Hai Van Pass, kan men genieten van een panoramisch uitzicht over de stad Danang, Tien Sa-poort, Son Tra schiereiland en lange, witte zandstrand.