U bevindt zich hier: Vietnam Da Lat  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

DA LAT
 

Dalat is de naam van de stad, die blijkbaar de Lat taal betekent 'Rivier van de Lat Tribe'. De stad heeft een zeer aangenaam en gematigd klimaat waar het verse groene omgeving is alles rond. Hier en daar vind je altijd watervallen, groenblijvende bossen en tuinen. Geen wonder waarom wordt het ook wel de "Stad van de eeuwige lente". Betoogd is dat Dr Alexandre Yersin, een Europeaan die een prot ้ g ้ van Louis Pasteur in 1893, deze stad ontdekt. Echter, de stad zelf werd opgericht in 1912 en werd bekend onder de Europeanen als een koele terugtrekken uit de hitte van het binnenste vasteland. Te dien einde van haar populariteit onder de Europeanen, werd ooit genoemd Le Petit Paris en heeft een miniatuur replica van de Eiffeltoren aan de achterkant van de centrale stad de markt. Tot nu toe, is populair als een huwelijksreis ter plaatse.
De inwoners van de stad, die voornamelijk van etno-linguïstische bergstammen, worden gewoonlijk Montagnards, een Frans woord voor Highlanders. Soms in de markt plaatsen waar ze te zien in hun traditionele klederdracht. De meeste Vietnamese kunstenaars en de avant-garde kiezen om te verhuizen naar deze plek.
Vervoer rond Dalat
Aangezien de meeste bezienswaardigheden zijn rond verspreid, is het beter om plan uw routes voordat u uit voor een reis. Vanaf de binnenstad, Xuan Huong Lake is een ideale plek om te beginnen. Het meer is beroemd onder de lokale bevolking als een romantische plek waar de oever van het meer weg gaat door een pijnboom park. Weg zuidoost van het meer liggen drie pagodes, Thien Vuong Pagoda, Minh Nguyet Cu Sy Lam Pagoda en Su Nu Pagode (Chua Linh Phong). De eerste twee zijn Chinese pagodes met interessante architectuur, terwijl de laatste is een boeddhistisch klooster.
Verder naar het zuiden van de stad, zult u het hoofd aan een aantal groene bossen en watervallen. De populaire plek is Datanla Falls, een plek waar u een mooie waterval te zien met de eekhoorns, vogels en vlinders langs de toegangsweg pad. Daarna kun je verder gaan naar Prenn Pass en Prenn Falls. De volwassen dennenbossen even het mogelijk maken voor wandelingen en paardrijden. Toch, een prachtig schouwspel achter een gordijn van vallend water uit de grote rots op de Prenn Fall is heel plezierig. Maar als je meer wil zien voor het bereiken van deze twee sites, dan kunt u een omweg nemen om Quang Trung Reservoir, een kunstmatig meer, waar je kunt over rij in een boot voor een tijdje.
De verste toeristische site ten zuiden van Dalat is de Chicken Village. Het is de thuishaven van de Koho minderheid. Hoewel ze hebben aangenomen van een aantal Vietnamese manieren van leven, een deel van de authentieke aspecten van hun levensstijl zijn de heersende en de moeite waard stoppen door voor een culturele reis. Kijk voor een grote betonnen beeld van een kip staat in het midden van het dorp. Voor velen, de oorsprong ervan is nog een raadsel.
Voor meer toegeeflijkheid van Montagnards, net hoofd naar het noorden van de stad om Lat Village (lokaal uitgesproken als "Lak"). Mensen van Lat etniciteit bewonen vijf van de negen gehuchten die je zult tegenkomen. De bewoners van de overige dorpen zijn van Chill, Ma en Koho afkomst. Ze spreken allen verschillende dialecten. Opgemerkt moet worden dat de binnenkomst even een geavanceerde vergunning verlangt. Daarna kunt u genieten van jezelf door het beklimmen van Lang Bian Mountain. De twee pieken, K 'Lang (naam van een vrouw) en K' Bian (een naam van de man) een keer een aantal beschutte wild levende dieren. Het duurt 3-4 uur naar de top te bereiken en geen geavanceerde vergunning is vereist.