U bevindt zich hier: Vietnam Phu Quoc Island  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

PHU QUOC ISLAND
 

Phu Quoc Island is het grootste eiland voor de kust van Vietnam. Het heeft wat er nodig is om de nieuwe populaire vakantie-eiland. Met een oppervlakte 585 vierkante kilometer, het heeft een bevolking van 60.000 eilandbewoners. Historische bevindingen wijzen erop dat er een Chinese en Vietnamese nederzetting op het eiland sinds het begin van de 17e eeuw. Tijdens de Franse overheersing en de Amerikaanse oorlog, werd het eiland gebruikt als een gevangenis. Restanten van de gevangenis nog steeds te zien vandaag.

Het eiland is een onderdeel van Kien Giang en de Mekhong Delta, in het zuidwesten van Vietnam ongeveer 280 kilometer van Ho Chi Minh City. Het is gelegen in de Golf van Thailand grenst aan Cambodja en omgeven door honderden kleine eilandjes. Ongeveer vijftig procenten van het eiland zijn bedekt met bossen en geflankeerd door ongerepte zandstranden. Kem Beach is het mooiste strand van Phu Quoc. De witte poederachtige zandstrand is gelegen in het zuidelijke deel ongeveer 25 kilometer van Duong Dong en 5 kilometer van de luchthaven.
Naast de stranden, andere interessante plaatsen op het eiland zijn de Tempel en de graftombe van de nationale held Nguyen Trung Truc in Rach Gia, Mac CUU Tomb, de Bird Sanctuary, een mangrovebos, Tam Bao Pagoda en Tan Hoi Pagoda. Activiteiten op en buiten het eiland zijn snorkelen, duiken, wandelen en vissen.

De meeste van de toeristische activiteiten vinden plaats in Duong Dong, die het centrum van het eiland. Toeristische attracties, een vissershaven, Phu Quoc Airport en de meeste resorts bevinden zich hier. Vrijwel onbekend is de toeristische wereld, het eiland bezoekers zijn voornamelijk de lokale bevolking en een aantal buitenlandse reizigers. Er zijn een paar 3-sterren resorts en guesthouses op het eiland. Het eiland is te bereiken met het vliegtuig voor een een uur durende vlucht vanuit Ho Chi Minh City. Als alternatief kunnen reizigers het eiland te bereiken met het openbaar boten uit verschillende punten, zoals een Thoi, Rach Gia en tussen een Thoi en Ha Tien. De reis duurt tussen de vier en zes uur. De beste tijd voor deze boottochten gebeurt van eind oktober tot eind september, wanneer de zee kalm i