U bevindt zich hier: Vietnam Sapa  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

SAPA
 

De bergplaats Sapa was bij de Franse geliefd om de vakantie door te brengen; er staan nog diverse koloniale villa’s.
De stad ligt in een gematigde klimaatzone met als koudste maanden januari en februari; uitstekend zomerweer van maart tot mei en regens van juni tot augustus. De stad heeft de meest aangename temperaturen in september tot medio december.

Een van de meest interessante plekken is het centrum van Sapa.
Op zaterdag komen de diverse bergstammen in kleurrijke kleding naar de markt om hun landbouwprodukten te verkopen, het moment om kennis te maken met hen en een praatje te maken
De H 'Mong en de Dzao zijn de grootste etnische groepen in deze regio.
Het merendeel van de bezienswaardigheden buiten de stad hebben betrekking op de natuur. Een trekpleister is de de 3143 meter hoge Fansipan piek, die slechts is slechts 9 km van Sapa afligt maar alleen per voet toegankelijk is.


Ten noorden van de stad, op slechts op slechts 8 km afstand, ligt de Silver waterval of Thac Bac. Het is een van de hoogste watervallen in het land. Een beetje verder op dezelfde weg van Sapa-Lai Chau ligt de Tram Ton Pass op een hoogte van 1,900 meter, de hoogste bergpas van het land. Het is de natuurlijke scheidingslijn tussen het koude weer in Sapa en de warmte in Lai Chau.