U bevindt zich hier: Vietnam Hué  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

HUÉ
 

Deze oude hoofdstad, ook wel bekend als Thua Thien Hue, werd opgericht op de noordelijke oever van de Perfume River in de 17e eeuw door Nguyen dynastie. Tegenwoordig is de stad, ongeveer 660 kilometer van Hanoi, lijkt meer op een massale openluchtmuseum met honderden tempels, pagodes, paleizen en graven. Sommige delen van de stad werden zwaar beschadigd tijdens de oorlog, maar er zijn nog vele opmerkelijke structuren een bezoek waard.
Als u weinig tijd heeft, een must-see plekken die u kunt bezoeken in een dag zijn de Citadel en de Verboden Stad, Khai Dinh Emperor's Tomb, Tu Duc Emperor's Tomb en de Thien Mu Pagoda. De eerste is een oude stad, een replica van de Verboden Stad in Beijing, terwijl de laatste is het 19e-eeuwse pagode van 7 verdiepingen hoog op een heuvel. Het complex bestaat uit drie tempels en een toren die uitkijken op de Perfume River. Het is de oudste pagode in Hue en gebouwd ter ere van Nhu Lai Boeddha.

Citadel
is gebouwd in de stijl van de Franse militaire architect Vauban, de koninklijke Citadel van Hue complex is het kenmerk van vele burchten en forten. Keizer Gia Long had gebouwd in 1804, oorspronkelijk in de aarde, maar daarnaast vallen in baksteen later in de vroege 19e eeuw.
Omringd door een brede gracht zigzag, de eerste laag van de koninklijke Citadel is de defensieve muur van fort 10 kilometer lang, 7 meter hoog en 21 meter dik. Het fort zelf heeft 10 poorten voor voetgangers en 2 poorten voor water routes. Binnen, zij omvat ook twee andere monarchale gebieden. De Imperial Enclosure, of Dai Noi, is omringd binnen een muur van 2. 5 km lang en 6 meter breed. De Verboden Purperen Stad, binnen een straal van 1,3 km, was de gereserveerde plaats voor het prive-leven van de koningen en de koninklijke alleen voor leden.
Binnen het complex, is er ook een groot cluster van kleinere constructies. Ieder van hen liggen rond de belangrijkste as van het complex, dat loopt van noord naar zuid. Beginnend met de noordelijkste Flag Tower, gevolgd door de Ngo Mon (Noon) Poort, die alleen was voorbehouden als een weg alleen voor de koninklijke, en enkele anderen die belangrijke architectonische waarde te tonen. Het invoeren van de Ngo maan Gate, zal men zien de Belvedere van Vijf Feniksen, ook gebouwd door keizer Gia Long in 1823 als een paviljoen met de namen van geslaagde leerlingen in het verleden lijst. De troonsafstand van de laatste keizer Boa Dai in 1945 was hier ook aangekondigd. Een ander opmerkelijk gebouw is Thai Hoa Paleis of het Paleis van de Opperste Harmonie, gebouwd 1833, en gebruikt als de ontvangsthal en de troonzaal van de keizer.

Thien Mu Pagoda
ligt op de linkeroever van de Perfume River is de eeuwenoude elegante Thien Mu Pagoda, een van de mooiste architectonische structuren in Vietnam. Met de uitstekende achthoekige zeven verdiepingen tellende toren, het was constructe d onder het bewind van keizer Thieu Tri in 1844. De koning had de pagode gebouwd na te hebben gehoord dat de Thien Mu, een Fairy Vrouwen, verscheen aan de mensen en voorspelde dat een lord zou komen voor de bouw van een pagode koninkrijk welvaart van het. Na dat een aantal andere kleine constructies werden gebouwd in de compound. Bijvoorbeeld, er is een zes-sid ed paviljoen schuilplaatsen een enorme klok van 2052 kg genoemd Dai Hong Chung, die werd gegoten in 1710. Naast de pagode was de site van de demonstranten tegen de regering in de vroege jaren '60. Een schrijn en een Austin auto achter de pagode zijn de moeite waard een kijkje te nemen. Het verhaal is de monnik Thich Quang Duc, die woonde in het heiligdom, de auto reed van de tempel van Saigon in 1963 aan de overheid verplichten de zelfverbranding in protest tegen de.

Vlag Toren
Permanent recht tegenover de Ngo Mon (middaguur) Gate op het zuiden, de vlag Tower (Cot Co) is ook een deel of de koninklijke Citadel. De 37m hoge toren, ook wel bekend als de King Knight, is het hoogste vlaggenmast van Vietnam, opgericht in 1809 en bijna volledig verwoest in 1947. Het werd gebouwd in 1949 weer in zijn huidige vorm van drie lagen, die de natuurlijke orde van de aarde, de mens en de hemel.