U bevindt zich hier: Vietnam Hoi An  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

HOI AN
 

Hoi An was het belangrijk de internationale Vietnamese havenstad uit de 16e eeuw tot de late 19e eeuw met kooplieden uit zowel Azië als Europa de handel in allerlei goederen uit specerijen naar goud. Gelegen aan de oever van de Thu Bon rivier 30 kilometer ten zuiden van Danang, dit is een rustige rivier de stad bezaaid met tempels, heiligdommen en Chinese stijl tegel-overdekt houten huizen omgording een lange, smalle weg.

Traditionele Chinese architectuur en levensstijl zijn gebleven, vrijwel ongerepte sinds de 17e eeuw - het is een van de Vietnamese vier World Heritage Sites. Inderdaad, het is het trage tempo van het leven dat deze charmante stad een bezoek waard maakt. Het is plezierig genoeg om rond pedaal op een fiets en stoppen door restaurants op Trai Phu Street voor een kopje thee en gebak in Chinese stijl.


 

Phung Hung Old House
Is vermoedelijk in 1780 gebouwd, dit 3-verdiepingen tellende huis heeft een mix van Chinese en Japanse constructies. Het voornaamste dak van de eerste verdieping is vierkant en beïnvloed door de Japanse architectuur, terwijl het balkon op de bovenverdieping een Chinese afgerond "schildpad shell" dak heft. Het huis heeft ook een luik dat wordt gebruikt voor het verplaatsen van meubilair tijdens een noodsituatie zoals overstromingen. Het huis van de derde verdieping werd een toevluchtsoord voor andere families tijdens de grootste overstroming in 1964. Er wordt gezegd dat huis wordt bewoond door dezelfde familie al achtst generaties lang.


 

De Tran Family House Worship
Zoals vele huizen in Hoian, van de familie Tran Aanbidding House is beïnvloed door de Chinese en Japanse architectuur. Het huis, dat gebouwd werd door een mandarijn van de civiele dienst genaamd Tu Tran nhạc, is omgeven door een tuin en hoge hekken. Het huis bestaat uit twee delen: het grootste deel en de ondersteunende rol. Het eerste deel is een plaats voor de eredienst, terwijl de tweede is gereserveerd voor de familie en een gastenverblijf. De verering zaal heeft drie deuren. Elke deur serveert verschillende soorten bezoekers. De linker deur is voor mannen. De rechter deur voor vrouwen. De middelste deur is voor opa en oma - het is open op Tet Festival of enkele dagen van het festival.