U bevindt zich hier: Vietnam Ho Chi Minh City  
 HO CHI MINH CITY
Bezienswaardigheden
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

HO CHI MINH CITY
 

Hoewel Hanoi wordt beschouwd als het centrum van kunst en cultuur, Ho Chi Minh City of Saigon is het commerciële centrum van Vietnam, en zeker de meest bruisende stad. De plaats tot leven in de vroege ochtend met de drukte van de plaatselijke markten en onophoudelijke toetert van allerlei voertuigen. Maar als je echt wilt leren kennen naar Saigon, bezoek Ben Thanh Market, de oudste en grootste markt in Saigon. Het is beroemd om haar verse bloemen, maar je kunt hier bijna alles. Het is meer comfortabel en veilig te cyclo nemen een taxi of taxi naar de markt; in Saigon rijden kan je gek als je niet bekend bent met het verkeer en de 'locals' rijstijl.
Voor degenen die liever een wandeling in een Franse koloniale sfeer, probeer dan een wandeling naar beneden Kong Khoi Street. Deze schone, goed geplaveid Avenue heeft een openbaar park en een verzameling van de Franse koloniale stijl gebouwen, waarvan de meeste zijn omgebouwd tot boutique hotels. Kijk uit voor het Hotel Continental-gebouw. Deze legendarische structuur was de plek waar buitenlandse journalisten en diplomaten verzameld om de recente gebeurtenissen te bespreken en te drinken weg hun blues tijdens de oorlog in Vietnam.

Ben Thanh markt
De bekendste bezienswaardigheid van Ho Chi Minh City, Ben Thanh markt werd opgericht sinds de Franse bezetting in de 19e eeuw. Het was oorspronkelijk gelegen aan de oever van de rivier in de buurt van Ben Nghe Gia Din Fort tot 1899 toen het werd verplaatst naar de huidige locatie. De markt staat nu op het kruispunt van Le Loi, Ham Nghi en Tran Hung Dao Avenue - het centrum van de stad. Bijna alle wegen in de stad is aangesloten op de markt. De hoofdingang van de markt is een gele klokkentoren, dat wordt het symbool van de stad.

Giac Lam Pagoda
Slechts 9 kilometer van Benh Thanh Market is de oudste boeddhistische tempel van Saigon genoemd Giac Lam Pagoda. Het heiligdom van voorheen bekend als Cam Dem tempel werd gebouwd in 1744 als een boeddhistische training centrum in Gia Dinh gebied. Het bevat een aantal beelden van de historische, culturele, architectonische en religieuze waarden. Gebouwd in verschillende soorten hout gevonden in de omgeving, het heiligdom ligt op een heuveltop onder schaduwrijke bomen. Het is ontworpen om te imiteren een Chinees karakter.
De meeste van de structuren van het gebouw zijn bewaard gebleven in de oorspronkelijke staat zoals het was in 1904 toen het de laatste renovatie ondergaan. Het toont een zekere invloed van de Khmer en Indiase architectuur door de beelden van leeuwen, lotussen en Naga slangen. De voortuin heeft een wit standbeeld van de godin van genade gezeten op een lotusbloem.
Het heiligdom in de tempel huizen 118 oude beelden bij de pagode. De meesten van hen zijn gemaakt van brons en kostbaar hout. Giac Lam Pagode staat bekend om zijn verfijnde ontwerpen en geregistreerd als een nationaal historisch en cultureel relikwie in 1998. Het is open van 6 uur tot 9 uur.