U bevindt zich hier: Vietnam Ho Chi Minh City Bezienswaardigheden  
 HO CHI MINH CITY
Bezienswaardigheden
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

CU CHI TUNNELS
 

Cu Chi Tunnels
Als u vragen om oorlog te begrijpen meer van dit omstreden, er zijn een paar plaatsen die kan u enkele inzichten. De eerste is de Cu Chi Tunnels. Dit uitgebreide netwerk van tunnels in totaal ongeveer 155 mijl in lengte en bestaat uit veel grotere secties huisvesting zoals benodigdheden zoals keukens en veldhospitalen. De tunnels werden voor het eerst gebruikt in het Franse Indochina oorlog dwars door de Amerikaanse oorlog in Vietnam. (Het is interessant op te merken dat de meeste Vietnamezen noemen het de "American War") Na een beschrijving van de tunnels door de gids, wordt u verzocht te kruipen in het doolhof zelf. De tunnels zijn gelegen in Tay Negende, ongeveer 24 mijl ten noordwesten van Ho Chi Minh City. Een andere plek die oorlog illustreert een aantal angstaanjagende realiteit van de oorlog is de Remnant Museum, die in strijd bevat een weergave van militaire voertuigen, bommen, wapens en een fotogalerij beeltenis van de verschrikkingen van deze.
Het biedt een groot aantal geproduceerde goederen in de landen, variërend van fruit en bloemen tot knockoff horloges en sieraden. Er zijn ook lokale restaurants met een goede traditionele Vietnamese gerechten in de buurt van de markt.

Notre Dame kathedraal
Notre Dame kathedraal is een typisch overblijfsel uit de Franse koloniale periode. Gebouwd tussen 1877 en 1880, de kerk werd goedgekeurd door het Vaticaan om gebruik te maken van de naam Notre Dame 'in 1959. Uitgedost met glas in lood ramen, de rode bakstenen katholieke kerk is een neo-romaans gebouw met 40-meter toren ijzeren torens die ooit gedomineerd Saigon's skylines. Er is een marmeren standbeeld van de maagd Maria in de voorkant van de kerk. Het is een populaire plek waar jonge lokale bruiden en bruidegommen foto's te nemen voor de huwelijksceremonie.
De kerk is gelegen in het hart van de stad, ten noorden van Dong Khoi straat, in de buurt van de stad belangrijkste postkantoor en de botanische tuin. Het is vol tijdens de zondagsmis die begint op 930 uur - de massa wordt uitgevoerd in het Engels.

Reunification Palace
is in 1868 gebouwd als residentie van de Franse gouverneur-generaal, heeft de hereniging Palace gegaan door middel van verschillende historische gebeurtenissen dat land de vorm van de loop van de. Het paleis, ook wel bekend als het Independence Palace, werd een presidentiële paleis van de president van de Zuid-Vietnamese regering tijdens de jaren '70. Het werd wereldberoemd toen de Noord-Vietnam leger tanks verpletterd door de poorten van het gebouw op 30 april 1975, markeren het einde van de Amerikaanse Oorlog.
Het paleis is nu een museum, bestaande uit 3 hoofdgerechten verdiepingen van vergaderzalen, een luxe presidentieel ontvangen Kamer, een helikopter-landingsplaats op het dak en een stichting verdieping met 95 appartementen. Het gebouw is bijna precies bewaard als de laatste renovatie in 1966. Gidsen bieden nu dagelijks rondleidingen aan bezoekers. Het museum is open voor het publiek. Bezoekers kunnen de ondergrondse netwerk van tunnels onder het gebouw te zien, de vergaderzalen, de telecommunicatie-centrum en de War Room. Een videopresentatie van de Vietnamese geschiedenis is beschikbaar in verschillende talen.
Ho Chi Minh Museum
ligt aan de oever van de Saigon River vanaf de kade van Ham Nghi Boulevard, dit is de plaats waar de jonge Ho Chi Min zeilen op een Frans schip op weg naar Europa en Amerika in zijn politieke ballingschap in 1911. Het gebouw, dat werd gebouwd in 1863, oorspronkelijk behoorde tot de Franse onderneming Messageries Imperiales verzendkosten. Hoewel de belangrijkste structuur van het gebouw heeft een Europees uiterlijk, het heeft een Chinese stijl driehoek pannendak met twee decoratieve draken.
De plaats is geregistreerd als museum in 1979 en heeft momenteel een grote collectie van waardevolle voorwerpen, documenten en artefacten verbonden met het leven Oom Ho's zoals Zenith radio, zijn dagboeken, fragmenten van zijn kleding en zijn rubberen sandalen - hij staat bekend voor het dragen van sandalen pas met ingang van banden. Een andere plek waar je een grote tentoonstelling van zijn persoonlijke bezittingen te zien is het Ho Chi Minh museum in Hanoi.
Het museum is open op dinsdag, woensdag en zaterdag 8 tot 1130 uur en 2 tot 6 uur en op zondag van 8 uur tot 8 uur.

De gemeentelijke Schouwburg
Het stadstheater wordt beschouwd als de duurste cultureel werk in de stad tijdens de Franse overheersing. Gebouwd in 1898, het gebouw werd ooit gebruikt als het hoofdkwartier van de Zuid-Vietnamese Nationale Assemblee. Het theater, dat is gelegen op Street Dong Khoi tussen de Caravelle en Continental Hotels, is aangelegd in de Franse Opera huisstijl met een grote zaal toeschouwer, een verfrissing gebied en een extra ondergrondse verdiepingen. Het biedt een variëteit aan optredens van traditionele Vietnamese speelt en acrobatiek aan turnen en concerten.