U bevindt zich hier: Vietnam Ha Long Bay  
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

HA LONG BAY
 

Een van de natuurwonderen van de wereld, (en een vaak gebruikte achtergrond voor films die in Vietnam spelen), is Halong Bay.
Uit de zee rijzen meer dan 3000 grote en kleine eilanden in verschillende vormen. Ook zijn er verscheidene grotten
De wateren van de baai herbergen een grote diversiteit aan ecosystemen inclusief koraalriffen, zoetwater moeras bossen, mangrovebossen, kleine zoetwatermeren, en zandstranden. Het volksverhaal gaat dat de draken uit de hemel neergedaald om de plaatselijke bevolking te helpen door juwelen en jade te spugen naar de zee, om zo een natuurlijk fort tegen indringers te vormen. Diverse eilanden hebben prachtige grotten en grotten met aangrenzende kamers, verborgen vijvers en eigenaardige steenformaties.

Grotten en spelonken in Halong Bay
In Vietnam en veel andere streken in Azië, is het gebruikelijk dat sommige natuurwonderen en bezienswaardigheden zijn verbonden met volksverhalen en fabels. In Halong Bay, hebben veel grotten, spelonken, stalagmieten en stalactieten hun eigen verhaal die de excentrieke vormen en structuren verklaren..

De baai ligt ongeveer 160 kilometer ten noordoosten van Hanoi en is te bereiken met de auto. Verschillende reisbureaus in Hanoi te bieden reispakketten aan met excursies om met Chinese jonks daar heen te varen.

Baichay Beach
Baichay Beach is niet het mooiste strand, maar het is zeker de drukste in Halong Bay. Dit is voornamelijk omdat er een pier is, waar reizigers aan boord van een boot stappen voor een ontspannen cruise langs de baai.
 

Hang Trinh Nu (Virgin Cave)

Hang Trinh Nu is bekend als de Mid Gate grot. Het is ook wel bekend als de Maagden Grot. De naam komt van een stenen standbeeld dat boven op een vlakke ondergrond van de grot ligt. Het verhaal gaat dat een arme, maar mooie jonge vrouw werd gedwongen te trouwen met een oude mandarijn die haar had ontvoerd. Ze slaagde erin te ontsnappen, maar wilde niet naar huis te gaan vanwege de angst voor vergelding. Ten slotte, ging ze naar de grot en pleegde zelfmoord. Haar lichaam veranderde vervolgens in het stenen beeld in die grot
De grot heeft Virgin tunnels die het eiland voor ongeveer 2 kilometer kriskras. Er zijn vele kamers langs de tunnels. Alle kamers zijn uniek in hun schoonheid.

Hang Sung Sot Cave

ligt op hetzelfde eiland als de maagden grot, Sot grot is Sung gezegd dat de mooiste - Sung Sot betekent verbazing of ontzag in het Vietnamees. Het pad naar Sung Sot is heel steil en geflankeerd door bomen. De grot bestaat uit 2 kamers. De buitenste kamer, die wordt aangeduid als de wachtkamer, is vierkant en ongeveer 30 meter hoog. De muren van de kamer zijn zeer glad en het genereren van een waaier van kleuren die zich vermengen met de omgeving.
De binnenste kamer staat bekend als het serene kasteel. Binnen de kamer vinden we stalactieten en stalagmieten in een grote verscheidenheid aan vormen, waar je met wat fanatsie beelden van verschillende dieren van kunt maken. Veel bezoekers zijn onder de indruk van de reflectie van het water dat de vorming van beelden in de kamer veroorzaakt.

Hang Dau Go (Bloemen op Stone)

Dau Go grot is niet alleen bekend om haar schoonheid, maar ook befaamd om de historische band met de Vietnamese geschiedenis. De beroemdste van alle grotten in Ha Long Bay, Hang Dau Go grot werd bezocht door vele hoge lokale ambtenaren en zelfs een Vietnamese koning.
De geschiedenis van de grot dateert uit 1288 toen een Vietnamees leger vocht tegen Mongoolse troepen.