U bevindt zich hier: Vietnam Hanoi  
 HANOI
Hoan Kiem Lake en de Ngoc Son Tempel
Tempel van de Literatuur en de One Pillar Pagoda
Ho Chi Minh Mausoleum en Hanoi Opera House
Water Puppet, The West Lake en Dong Xuan mark
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

HANOI
 

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in de omgeving die je kunt doen voor post uit naar het platteland. De meeste centrum rond het Hoan Kiem rivier, de rivier deelt zijn naam met de wijk. Het gebied, ten noorden van Nguyen Du Street, bestaat uit charmante oude straatjes, een cluster van de Franse koloniale stijl vormgegeven gebouwen, de beroemde poppentheater, hotels en ambassades naast de drukke markten, musea en tempels. Het meer is een aangename plek voor een ontspannen wandeling te nemen in de lokale manier van leven. Voor het winkelend publiek, er zijn tal van winkels rond het meer, meestal op Trand Tien Street en Hang Gai Street - kijk uit voor Dong Xuan markt voor lokale en buitenlandse goederen. Zoals overal in Azië, onderhandelen is een manier van leven. Zorg ervoor dat u het eens over de prijs die u zich prettig voelt. Geduld en lachend gezicht zijn altijd de beste tactiek bij onderhandelen over de prijs - koopje hard, maar hou het vriendelijk.
Vervoer rond Hanoi is heel handig. Er zijn taxi's of fietstaxi, een Vietnamese stijl driewieler taxi, draait rond de stad. Maar als je wilt verkennen van de stad in de plaatselijke stijl, zijn er plaatsen waar je een Chinese fiets huren. Wees voorzichtig met het verkeer, maar - het kan heel intens - en een fiets is de lage man op de totempaal.
Een ander gebied waar je op te vangen is een nostalgische sfeer van de oude wijk op Hoan Kiem District, Hang Chieu Street. De straten mazelike functie talloze winkelgebouwen met smalle voorgevel, maar bedriegt diepte. (De gebouwen werden gebouwd op deze manier omdat winkels werden belast door de breedte van de etalage.)
Monumenten en musea rond het meer gebied zijn onder meer het Museum van de Revolutie, Museum van de Geschiedenis, het Opera House en St. Joseph's Cathedral. Het eerste museum foto's kroniek van Vietnam vechten om zichzelf te bevrijden van het Franse kolonialisme, het Japanse fascisme en het Amerikaanse imperialisme - het is al een hele strijd. Het Opera House aan Tran Tien Street is het middelpunt van de Franse architectuur in Hanoi. Dit was de plaats waar de Vietminh troepen de triomf van de revolutie aangekondigd in augustus 1945. Tegenwoordig is in dit 400-stoel, three-tier theater hosts nationale feesten, balletten, symfonieën, opera's en concerten.
Als tempels zijn uw ding, raden we u aan een een-daagse tour naar de Parfum Pagode, 60 km ten zuiden van Hanoi. Deze boeddhistische site, of Chua Huong, heeft een collectie van kalksteen uitgehouwen heiligdommen op een heuveltop. De grot in de heuvel verankerd vereerd vergulde Boeddha en Bodhisattva beelden. Hier, duizenden pelgrims komen om te bidden tot Quan Am, de godin van de barmhartigheid en mededogen. De reis naar de tempel gaat het nemen van een ferry van de overstroomde vallei en een wandeling over een stenen pad tot aan de heuvel.